Text only  |  High Contrast Text only  |  Big Text  |  Bigger Text  |  
Listen to our Website
Genesis
Genesis Interior Image

Find out the nitty gritty behind each of the pavilions. See what works well and what works less well. We'll give you the Genesis lessons learnt and what we advise.

The concept behind Genesis was to demonstrate the many different techniques and materials for sustainable construction. The overall design had to be flexible and have the ability to stay leading-edge where necessary replacing old technology with new.

The Genesis Centre features a main central structure partially intersected by a series of pavilions, each demonstrating a different approach to more sustainable construction. The entire Centre is designed to easily accommodate future changes through the removal and replacement of any or all of the pavilions. The externally protruding portion of each pavilion is fully finished and weather tight, whilst the internally protruding sections have their fabric stripped away to reveal and demonstrate the construction.



© Somerset College 2017. All Rights Reserved. Registered Address: Wellington Road, Taunton, Somerset, TA1 5AX Tel: 01823 366 366